Labākie restorāni Latvijā

31.10.2019

Restorāna apmeklējums vienmēr ir patīkams notikums. Nav svarīgi, vai restorānā norit vakariņas ar sen nesatiktiem draugiem, dzimšanas dienas svinības vai kāds zīmīgs randiņš – svarīgākais ir tas, kāds restorāns tiek izvēlēts par galveno vakara noteicēju. Esot restorānā, nozīmīga ir tajā virmojošā atmosfēra, patīkams interjers un, protams, gards ēdiens. 

 

Lai neveidotos pārpratumi par vakaram nepiemērotu gaistoni vai tavai pārliecībai neatbilstošām ēdiena izvēlēm, vērts rūpīgi izvēlēties restorānu. Vislielākā un vērtīgākā mācība, protams, rodas no gūtās pieredzes. Taču vienkāršāk ir balstīties uz labām atsauksmēm un, šajā gadījumā, uz profesionālu šefpavāru atzinīgajiem novērtējumiem. Pateicoties ikgadējam labāko restorānu konkursam, esam noskaidrojuši 30 labākos restorānus Latvijā 2019.

 

Latvijas labāko restorānu TOP 30 

Latvijas restorānu klāstā ir ļoti plaša izvēle, turklāt ļoti labā kvalitātē. To pierāda gan ārvalstu tūristu, gan ārzemju šefpavāru novērtējumi. Turklāt pēdējo gadu laikā ir manāms gardēžu pieplūdums un restorāni nemitīgi tiek apmeklēti. Lai noskaidrotu Latvijas labāko restorānu topu, jau piekto gadu pēc kārtas tiek veidots konkurss, ko šī gada aprīlī rīkoja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un Rīgas Tūrisma Attīstības Birojs.  

 

Process tiek iedalīts vairākos posmos, no kuriem pirmais ir restorānu nominēšana. Tajā piedalījās vairāk kā 200 latviešu profesionāli restorānu nozares eksperti. Pēc viedokļu apkopojuma tika atlasīti 60 restorāni, no kuriem bija jāizvērtē 30 labākie. Par šī lēmuma pieņemšanu atbildīgi bija pieredzējuši ārvalstu žūrijas locekļi no tādām valstīm kā Lietuva un Igaunija, Dānija, Zviedrija, Norvēģija, Polija, Ungārija, Somija un citas. 

 

Katrs restorāns tika apmeklēts un atbilstoši novērtēts pēc noteiktas punktu skalas. Vērā tika ņemta restorāna atmosfēra, dzērieni un ēdieni, kā arī apkalpošana. Latvijas labākie restorāni tiek apbalvoti septiņās kategorijās: “Labākais serviss”, “Labākais reģionālais restorāns”, “Labākais jaunais restorāns”, “Labākie dzērieni”, “Labākais šefpavārs”, “Restorāns ar stabilāko sniegumu” un “Restorāns ar ilglaicīgāko sniegumu”.

Ja vēlies apskatīties tikai sev interesējošus restorānus, izmanto šīs saites:

1. Vincents
2. Kannas 
3. Valtera restorāns
4. Restorāns 3
5. Jonathan Spa Restorāns
6. St. Petrus restorāns
7. Faces restorāns
8. Domes zivju restorāns
9. Robata Grill Bar Cod
10. Zoltners
11. The Catch
12. Laivas
13. Riviera
14. Valmiermuižas vēstniecība Rīgā
15. Muusu
16. Kolonāde
17. Bibliotēka No. 1 Restorāns
18. Gutenbergs terase
19. Portofino
20. Silene Terases
21. Garage vīna bārs
22. Dikļu pils restorāns
23. Entresol
24. Rātes vārti
25. Kaļķu vārti
26. Bangert’s
27. Villa Santa
28. Vecpuisis
29. Forest
30. 3 pavāru restorāns 

Jaunie restorāni:

1. Max Cekot Kitchen
2. Chef’s corner
3. H.E. Vanadziņš
4. Italissimo
5. Fish House Brasserie De Luxe
6. Aprika
7. Stage 22

 

Latvijas labākie restorāni uz kartes

Kartē atspoguļotie zaļie punkti ir 7 labākie jaunie restorāni, bet tumšie punkti ir labākie restorāni ar pieredzi.

 

Lai redzētu restorānu sarakstu, no kura izvēlēties vienu un atrastu to kartē, spiediet ikonu kartes kreisajā augšējā stūrī. Tad arī ērti varēsiet atrast restorānu Google Maps kartē.

 

Labākie restorāni Latvijā

Izvērtējot restorānus pēc iepriekš minētajām kategorijā, šajā sarakstā apkopoti labākie restorāni Rīgā un ārpus tās. Tiem, kas vēlas nobaudīt izcilu garšu ārpus Rīgas pilsētas, noteikti labākie restorāni arī citās Latvijas vietās. Šiem restorāniem raksturīgas mierpilnas lokācijas, kas paredzētas nesteidzīgai maltītei un vienlaicīgai atpūtai.

 

1. Restorāns ‘’Vincents’’ 

Vieta, kas nereti tiek dēvēta par vienu no Ziemeļeiropas iecienītākajiem restorānu gala mērķiem, kur ikkatrs ēdiens ir kā mākslas darbs, ir restorāns Vincents. Kopš tā atvēršanas 1994.gadā, šo restorānu ir iemīļojuši patiesi augstas kvalitātes cienītāji. Restorāna ēdienus gatavo šefpavārds Oskars Sprukts, kurš izvēlas tikai labākos un Latvijā audzētus sezonas produktus. Šī ir vieta, kur Eiropas klasiskā virtuve sastopas ar moderno. Ēdiens tiek papildināts ar Eiropas labākā vīnziņa Raimonda Tomsona izmeklētajiem vīniem.

 

Restorāna telpās, kas iekārtotas maigos toņos, jūtama patīkama un romantiska atmosfēra. Interjers ir mājīgs, taču vienlaikus arī moderns un elegants. Ēdienkarte ir plaša, taču tā regulāri tiek mainīta, priecējot restorāna apmeklētājus ar jauniem kulinārijas pārsteigumiem. Ievedot īstenā garšu piedzīvojumā, restorānā ‘’Vincents’’ iespējams piedalīties 6 ēdienu degustācijā, baudīt gardas jūras veltes un lauku labumus, kā arī nogaršot Japānas un Gotlandes izturētos steikus.

 

Restorāns ieguvis apbalvojumu kategorijās ‘’Labākais serviss’’, ‘’Labākie dzērieni’’ un ‘’Restorāns ar ilglaicīgāko sniegumu’’. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 19.

 

2. Annas muižas restorāns ‘’Kannas’’

Vien 90km no Rīgas, Zaubes pagastā atrodas Annas Hotel SPA restorāns Kannas. Muižas restorāns ir lieliski piemērots kāzu un citu svinību rīkošanai. Tā iekārtojums ir izsmalcināts un svinīgs, taču 18.gs. uzceltās Annas muižas vēsturiskais gars piešķir restorānam īpašu noskaņu. Maltīti gada siltajos mēnešos iespējams baudīt koka grīdas terasē ar mierīgiem dabas skatiem fonā, saglabājot izsmalcinātu gaisotni.

 

Profesionālais personāls rūpējas par apmeklētāju individuālajām vēlmēm un ēšanas paradumiem, ēdienkartē atzīmējot arī veģetārās un vegānās maltītes opcijas. Vērts piebilst, ka ēdienkarte tiek mainīta katru dienu un restorāna šefpavārs pārsteidz ar zīmīgu garšu buķeti. Iedvesmu jaunu ēdienu gatavošanai pavārs iegūst no senlatviešu ēdienu receptēm. Restorāns Kannas ēdienu gatavošanai iegūst tikai svaigākās un kvalitatīvākās izejvielas no latviešu zemniekiem. 

 

Restorāns ieguvis apbalvojumu ‘’Labākais reģionālais restorāns’’.

 

Restorāns atrodas Annas muižā, Zaubes pagastā.

 

3. Valtera restorāns

Kopš restorāna atvēršanas 2013.gada pavasarī, tas ir iestājies par vietējo produktu piegādātājiem, saviem apmeklētājiem sniedzot mūsdienīgu latviešu ēdienu virtuvi. Šefpavārs Valters Zirdziņš restorāna filozofiju skaidro kā vienkāršību un gardu ēdienu. Tas arī  atspoguļojas ne vien latviski mājīgajā interjerā, bet arī restorāna ēdienkartē. Valtera restorāns savu ēdienkarti pielīdzina Latvijas dabai – mūždien mainīgai un neparedzamai.

 

Ēdienkarte regulāri tiek mainīta, taču pašlaik īstenā rudens noskaņā tajā piedāvāti tādi ēdieni kā dažādi sieri, baravikas un zirņi, zivju ēdieni, kā arī brieža gaļa un jēra aknu pastēte. Piedāvātās ēdienkartes vietā iespējams izvēlēties mazā ceļojuma ēdienkarti, kas sastāv no 8 ēdienu kārtām. To iespējams papildināt ar vīna vai sulas setu. Ēdienkarte tiek bagātināta ar sezonas pērlēm, dažādiem zaļumiem un svaigumiem. 

 

Restorāns ieguvis apbalvojumu kategorijā ‘’Labākais šefpavārs’’.

 

Restorāns atrodas Vecrīgā, Miesnieku ielā 8

 

Dāvanu karte restorānā

 

4. Restorāns 3

‘’Restorāns 3’’ atrodas Rīgas centrā, kur mājīgā un siltā atmosfērā ieturēt gardu maltīti. Šis restorāns ir īsts dabas draugs, jo tā šefpavāri ir iestājušies par dabīgi un atbildīgi audzētiem produktiem. Restorāna šefpavāri Juris Dukaļskis un Ēriks Dreibants ēdienu gatavošanā pārliecinoši balstās uz dabas dotajām veltēm, veidojot gardus ēdienus latviešu virtuves stilā. Restorāna moto ir atklāt jaunas dabas garšas un uzburt īstenu garšu baudījumu,izmantojot reģionālus produktus.

 

Pilnvērtīgi izmantojot visas produktu izejvielas, restorāna ēdiens tiek gatavots bez jebkādas izšķērdības. Dabai draudzīgā restorāna ēdienkarte tiek dalīta pēc dienas laika – līdz plkst. 18:00 apmeklētājiem iespējams ieturēt maltīti no dabas dotajām veltēm un zemnieku saimniecības produktiem. Taču pēc plkst. 18:00 tiek piedāvātas īpašas vakariņu degustācijas – deviņu kārtu dabas garšu ēdienkarte gardēžiem un atsevišķa ēdienkarte veģetāriešiem. 

 

Restorāns ieguvis apbalvojumu kategorijā “Restorāns ar stabilāko sniegumu”.

 

Restorāns atrodas Vecrīgā, Kalēju ielā 3.

 

5. Jonathan SPA restorāns

Elegantais un izsmalcinātais Jonathan SPA restorāns atrodas pirmajā 5 zvaigžņu viesnīcā ārpus pilsētas. No 2013.gada atvēršanas viesnīcas apmeklētājiem piedāvāts izbaudīt svaigu gaisu, ezeru ieskautu un skaistu apkārtni, moderni iekārtotus viesnīcas numuriņus un gardus ēdienus restorāna mājīgajās telpās. Jonathan SPA restorāns, iekārtots maigos koka motīvos, sniedz jūtamu komfortu un atpūtas sajūtu.

 

Restorāns pārliecinoši pierāda, ka garda maltīte ir viena no svarīgākajām atpūtas sastāvdaļām. Sadarbojoties ar latviešu zemniekiem, arī Jonathan SPA restorāns saviem klientiem piedāvā nogaršot latviešu virtuves ēdienus no dabīgām un augstvērtīgām sastāvdaļām. Restorāns priecē ar dažādiem jaunumiem, piedāvājot, piemēram, vēlo brokastu maltīti vai jaunu sezonas ēdienkarti. Ēdienkartē iespējams nogaršot tādus pamatēdienus kā liellopa filejas steiku, kukurūzas cāli, sautētu trusi. 

 

Restorāns atrodas Ezerputnos, Amatciemā

 

6. Restorāns ‘’St. Petrus’’

Blakus Pēterbaznīcai esošais un 2017. gadā atvērtais restorāns St. Petrus piedāvā nogaršot mūsdienu Latvijas virtuvi ar ziemeļu garšas akcentiem. Restorāna ēdienkarte pastāvīgi pilnveidojas un ēdieni tiek veidoti, iedvesmojoties no pasaules kulinārijas jaunākajām tendencēm. Restorāns ir divos stāvos un tam piemīt klasisks iekārtojums, kurā manāmas modernisma tendences – piemēram, plašie logi no grīdas līdz pat griestiem.

 

Šefpavārs parūpējas par to, lai restorāna apmeklētājiem tiktu pasniegts īstens šedevrs gan no klasiskās ēdienkartes, gan biznesa pusdienu laikā, gan arī banketu svinībās. Restorāns lepojas ar bagātīgu vīna karti, kur iespējams izvēlēties kādu no Austrumeiropas labākajiem vīniem. Ēdienkartē ir lieliska steiku izvēle, kā arī tādi sezonas labumi kā baraviku zupa un krāsnī cepts baklažāns.

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skārņu ielā 11 – 2.

 

7. Restorāns ‘’Faces’’

Restorāns, kurā iespējams nobaudīt ne vien fantastiski gardu ēdienu, bet arī izcilu kafiju un uz vietas izceptu maizi, ir Faces restorāns Jūrmalā. Kopš 2017. gada restorāns priecē apmeklētājus ar vareni plašu ēdienkarti un skaistu, modernu restorāna iekārtojumu. Ēdienkartē piedāvāti internacionāli ēdieni, iepazīstinot ar Eiropas virtuves mūsdienīgo garšu.

 

Restorānam ir atsevišķa brokastu ēdienkarte, kas piedāvā iesākt dienu ar biezpiena plācenīšiem, pankūkām ar foreļu ikriem, klasisko omleti, vēršaci vai olu kulteni vairākās variācijās pēc izvēlētās piedevas. Restorānam piemīt bagāta ēdienkarte ar garšīgiem pamatēdieniem un eksperimentālie desertiem, ko spēs novērtēt jebkurš gardēdis. Restorāns Faces izpauž īpašu mīlestību pret vīnu un labprāt ar to dalās ar apmeklētajiem, piedāvājot lielisku portvīnu izlasi. 

 

Restorāns atrodas Jūrmalā, Bulduru prospektā 52.

 

8. Dome zivju restorāns

Restorāns, kas jau kopš 2009. gada lutina apmeklētājus ar gardiem zivju ēdieniem, kas papildināti ar sezonas svaigajām piedevām, ir Dome zivju restorāns. Klasiski baltais galda klājums sastopas ar sveču un mērenā apgaismojuma izstaroto romantisku atmosfēru. Gada siltajā laikā baudīt restorāna ēdienus iespējams īpašajā jumta terasē, kur pavāri apmeklētāju acu priekšā uz grila gatavo ēdienus.

 

Šefpavārs Kristaps Sīlis ēdienkartē ievieš skaidras un izteiksmīgas garšas, kā arī nebaidās eksperimentēt un pārsteigt viesus ar ko neparastu. Restorāns piedāvā izvēlēties starp sezonas ēdienkarti, biznesa pusdienām vai degustācijas ēdienkarti. Šefpavārs ir pārliecināts par to, ka restorāna apmeklējumam ir jābūt kā īstenam garšu piedzīvojumam. Tāpēc visiem tiek piedāvāti tikai augstākās kvalitātes produkti, piebilstot, ka zivis katru nedēļu tiek ievestas no pašas Pāvilostas valsts rietumu piekrastē.

 

Restorāns atrodas Vecrīgā, Miesnieku ielā 4

 

9. Robata Grill Bar COD restorāns

COD restorāns pārstāv autentisku japāņu garšu ar mūsdienu akcentiem, interpretējot senās japāņu receptes jaunā un modernā veidā. Restorānā piekoptais minimālisms un elegance vērojama gan ēdienos, gan arī interjerā, ko veido koks un citu dabas materiālu sajaukums. Ēdienkarte balstīta uz japāņu virtuves centrālo elementu jeb robata grilu. Šis ir pirmais restorāns Latvijā, kas ēdienus gatavo uz robata grila.

 

Pirms maltītes laiku pavadīt iespējams bāra lounge zonā, kas atrodas restorāna apakšstāvā. Bārā tiek piedāvāts kvalitatīvs sake, shochu, japāņu viskijs un krafta alus, kā arī restorāna meistaru radīti japāņu kokteiļi, ko laiski malkot patīkamā atmosfērā. Ēdienkarte piedāvā nogaršot tādus klasiskus japāņu ēdienus kā tataki, tempura un suši. Restorāna šefpavāri iestājas par tīrām un izteiksmīgām garšām, radot ēdienos īpašu garšu harmoniju. 

 

Restorāns atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 45.

 

10. Restorāns ‘’Zoltners’’

Vienā no Latvijas gleznainākajiem novadiem, kur valda īsts miers, atrodas Zoltners – Tērvetes viesnīca, restorāns un alus darītava vienlaikus. Zoltners restorāns ir pārdomātas arhitektūras auglis ar tumsnēju un elegantu gaisnotni, kas piedāvā izbaudīt un iepazīt Ziemeļeiropas garšu. Šefpavārs Nauris Malāhovs, svaigu un dabīgu produktu piekritējs, rada izcilas kvalitātes ēdienus, kas veidoti no Zemgales lauku produktiem. 

 

Restorāns piedāvā nogaršot tādus ēdienus kā Nīlas asari ar medū glazētu melnsakni, Cūkas ribas ar sviestā ceptiem dārzeņiem, Liellopa karbonādes steiku vai burgeru. Piedevu izvēlē ir sezonas dārzeņi, īpašu akcentu vēršot uz marinētām bietēm. Zoltners arī piedāvā atsevišķas dzērienu kartes – izcilu baltvīna un sarkanvīna izlasi, kā arī uz vietas darinātu alu un alus kokteiļus.

 

Restorāns atrodas Tērvetes pagastā.

 

11. Restorāns ‘’The Catch’’

The Catch ir restorāns Rīgā, kas veidots kā ģimenes uzņēmums ar pieredzi restorānu vadībā. Galvenās restorāna vērtības iekļauj augstvērtīgu produktu kvalitāti, lielisku komandas darbu un aizraušanos ar oriģinālas garšas veidošanu. Restorāna interjers ir unikāls un moderns. Gaišo ķieģeļu sienu rotā spilgti grafiti zīmējumi, kas saistīti ar restorāna galveno ēdienu elementu – zivīm. Tādējādi tiek radīta jautra un patīkama atmosfēra.

 

Ēdienkarte piedāvā nogaršot dažādus japāņu virtuves ēdienus, to starp, poke bļodas, tempūru un karaage. Jūras veltes, dārzeņi un gaļa tiek gatavoti robatas grilā, savukārt tādos ēdienos kā suši, tartare un sashimi tiek pasniegtas svaigas jūras veltes. Desertā iespējams nobaudīt vienu no japāņu zināmākajiem rīsu gardumiem ‘’Mochi’’. Dzērienu kartē ir plaša vīnu izvēle, kā arī divi zīmīgi jāpāņu alus veidi. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Antonijas ielā 12

 

12. Restorāns ‘’Laivas’’

Pie pašas Lielupes esošais restorāns LAIVAS sevi dēvē par īsteni gastronomisku paradīzi, jo latviešu tradicionālos ēdienus apvieno ar modernās Eiropas virtuvi. Restorāna plašās telpas un greznais iekārtojums paredzēts gan ikdienišķām vakariņām, gan arī grandiozu svētku un banketu rīkošanai. Jūrmalas restorāns atvērts jau kopš 2014.gada un turpina pārsteigt viesus ar jaunām garšu niansēm. Svētdienās tiek pavadītas īpaši laiski un nesteidzīgi, jo viesi tiek lutināti ar vēlajām brokastīm. 

 

Šefpavārs Henrihs Erhards ir izveidojis brīnišķīgu ēdienkarti, īpaši izceļot vietējās delikateses – mazsālītu siļķi, Rīgas šprotu pastēti, līdakas kotletes, Kurzemes liellopa gaļas stroganovs uncitus gardumus. Restorānā ir īpaši liela desertu izvēle, kā arī mājās gatavotas brūkleņu, smiltsērkšķu, cidoniju, rabarberu un melleņu limonādes. 

 

Restorāns atrodas Jūrmalā, Vienības prospektā 36.

 

13. Restorāns ‘’Riviera’’ 

Vidusjūras valstu virtuves tradīcijas un Itālijas, Spānijas, Francijas un Grieķijas kulinārijas garšas iespējams nogaršot Rīgas restorānā Riviera. Restorāna iekārtojums ir mierīgu un maigu toņu apvienojums, uz kura izceļas akmens sienu mozaīkas un dienvidnieciski ornamenti. Šefpavārs Jānis Sokolovskis gatavo ēdienus no labākajiem, reģionālajiem produktiem ieviešot tajos īpašu Riviera restorānam raksturīgo garšu.

 

Restorānā Riviera viesiem tiek pasniegti mūsmāju ēdieni ar pasaules labāko garšu akcentiem. Ēdienkarte ir ļoti plaša un piemērota jebkurai gaumei, ir ļoti plašs austeru piedāvājums, kas pēc garšas ir lieliski aprakstīts ēdienkartē. Ēdienus iespējams papildināt ar vīnu no restorāna līdzīpašnieka Eduarda Jakuševska veidotas vīnu kartes. Tajā ir apvienoti vairāk kā 450 vīnu no dažādām valstīm. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Dzirnavu ielā 31

 

14. Vamiermuižas vēstniecība Rīgā

2011.gadā Rīgā tika atvērta Valmiermuižas vēstniecība. Tā ceļ godā karu plosīto Valmiermuižu un tās veiksmīgos centienus atdzīvoties un ražot visā Latvijā un citviet pasaulē iemīļotu alu. Valmiermuižas restorāna iekārtojumā, tāpat kā ēdienkartē, manāms latvisks pieskāriens. Pamtēdienu izvēle nav ļoti plaša, taču to pilda izteiksmīgu latviešu garšu ēdieni – jaunie kartupeļi un skābais krējums, rudens sezonai raksturīgās gailenes, kā arī vistas šķiņķis, brieža burgers un dūmota cūkas pavēdere. 

 

Lieki piebilst, ka visplašākā izvēle šajā restorānā ir alus dzērienkartē. Tās virsotnē pieejami Valmiermuižas klasiskie un īpašie ali, taču dzērienkartē atrodami arī tādi ali kā Kokmuiža, Alķīmiķis, Labietis, Brenguļi, Viedi, Iļģuciems un daudzi citi. Ir pieejami arī dažādi alus kokteiļi, liķieri, degali un visai plaša izcilu vīnu izvēle. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Aristida Briāna ielā 9a

 

15. ‘’Muusu’’ restorāns

Gadiem uzkrātā pieredze un uzmanība vissmalkākajām detaļām manāma restorānā Muusu. Tā ziemeļnieciskais un askētiskais interjers ielūdz viesus uz īstu garšu baudījumu, kur Eiropas virtuves tradicionālās garšas saplūst ar Latvijas sezonas labumiem un mūsdienu modernajiem akcentiem. Šefpavāre Ina Poliščenko aicina restorāna apmeklētājus uz vēlām brokastīm, biznesa pusdienām un vakariņām, apsolot gardu baudījumu.

 

Ēdienkartē manāmas pavisam dažādas un pretējas garšas, piemēram, liellopa filejas steiks sarkanvīna kaulu buljonmērcē un dažādu sēņu rizoto trifeļļu eļļā. Piedevu ēdienkarti, papildus ceptiem dārzeņiem un kartupeļu biezenim, rotā tādi ēdieni kā medoti sakņaugi ķirbju sēklu pesto mērcē un dārzeņu ratatujs bazilika pesto mērcē. Un šie ir vien pāris pieminētie šefpavāra radītie veikumi, kurus vērts nogaršot. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skārņu ielā 6

 

16. Restorāns ‘’Kolonāde’’

Restorāns Kolonāde izceļas ar mūsdienīgu Latvijas redzējumu caur tradicionālu vērtību piekopšanu. 30.gadu šarms un elegance restorāna interjerā, sezonāli Latvijas labumi ar starptautisku akcentu ēdienu izpildījumā un stikloti terases logi – tas viss vēsta par restorānu Kolonāde. Šī vieta piepilda Rīgas gardēžu sapņus un ir tik pat piemērota arī svinību organizēšanai. Romantiskais iekārtojums garantē lieliski pavadītu vakaru mierīgā gaisotnē.

 

Šefpavārs Ainārs Volodka izveidojis sezonālu un krāsainu ēdienkarti, kurā dominē svaigi, gadskārtai atbilstoši un augstvērtīgi produkti.  Ēdienkartē esošajām uzkodām vien jau ir trīs dažādi iedalījumi, kas liecina par to, ka niansēm ir nozīme un ir vērts izbaudīt izteiktu garšu. Restorānā iespējams nogaršot tādus īpašus ēdienus kā izcilas picas, kā arī pīles, jēra, brieža un liellopa gaļas bumbiņas.

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Brīvības bulvārī 26

 

17. Bibliotēka No. 1 Restorāns

Pēc šī gada rekonstrukcijas, Bibliotēka No. 1 restorāns priecē apmeklētājus ar glaunu un mūsdienīgu iekārtojumu vīna bāra koncepta stilā, kā arī neparasti gardu ēdienu. Restorāns ir atvērts katru dienu līdz pat pusnaktij, tāpēc tajā iespējams baudīt ne vien laiskas brokastis un pusdienas, bet arī izsmalcinātas vakariņas, malkojot vīnziņa izmeklētus vīnus. 

 

Papildus plašajai gaļas ēdienu izvēlei, bibliotēkas restorāna ēdiekartē ir izcila zivju un arī veģetāru ēdienu izlase. Pēc restorānā rekonstrukcijas, pirmais stāvs veidots kā moderns bārs, savukārt otrais stāvs ir veidots kā īstena gardēžu miera oāze. Šefpavārs Kaspars Barsukovs izgatavojis 3 ēdienkartes, kurās restorāni viesi spēs atrast gardus ēdienus no latviski klasiskās Latgales līdz pat modernās Eiropas virtuvei. Restorānā veidotais modernais bibliotēkas interjers padara šo vietu par unikālu un apmeklēšanas vērtu. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Tērbatas ielā 2.

 

18. Gutenbergs terase

Vienā no Vecrīgas apburošākajām viesnīcām Gutenbergs jau vairāk kā 15 gadus darbojas restorāna Gutenbergs terase. Tā priecē apmeklētajus ar šefpavāra Inga Feldmaņa gatavotajiem grila virtuves šedevriem un lielisko skatu pāri Vecrīgas baznīcu jumtiem no agra pavasara līdz pat pirmajam sniegam. Ēdienkarte ir kā īstenavēstures stunda, kuras laikā iespējams iepazīties ar gardām receptēm un Gutenberga senajiem noslēpumiem. Restorāna piedāvājumā ir lieliska līz pat 40 dienām nogatavinātu steiku izvēle, kā arī plaša jūras velšu izvēle uzkodu sadaļā.

 

Tiek apgalvots, ka vīna un saderīga ēdiena saskaņošana ir Gutenberga restorāna iecienītākā nodarbe. Taču bez vīna, pie vakariņām iespējams nobaudīt arī kādu no vairāk kā 30 dažādajiem džiniem, gardus kokteiļus, izteiksmīgas garšas Lielvārdes alu vai vienu no labākajām kafijām, kuras gatavošanā iemiesoti vairāk kā 150 gadi augstas kvalitātes, pieredzes un uzlabojumi, lai tiktu atklāta vislabākā un autentiskākā garša. 

 

Restorāns atrodas Vecrīgā, Doma laukumā 1

 

19. Restorāns ‘’Portofino’’

Izcilas kvalitātes itāļu virtuvi piedāvā nogaršot restorāns Portofino, kas no itāļu valodas apzīmē nelielu zvejas ciematu Itālijā. Restorāna viesi spēj izbaudīt īstenu itāļu sajūtu, pateicoties lieliskajai gaisotnei. Restorānā virmo draudzīga un nepiespiesta atmosfēra. Interjerā izmantotie koka krēsli veido lielisku saskaņu ar ķieģeļu sienu, ko rotā vesels lērums skaistu gleznu. 

 

Runājot par ēdienkarti, tā piedāvā nogaršot autentisku itāļu virtuvi ar smalkiem mūsdienu Eiropas virtuves akcentiem. Uzkodu piedāvājums dalās aukstajās uzkodās kā sieri, garneles, tartari, un siltajās uzkodās, kā dažādi sacepumi un siltie salāti. Šis ir labākais restorāns, kur nobaudīt autentisku itāļu picu, pastu un risoto ar svaigām un nevainojamas kvalitātes piedevām pēc izvēles. 

 

Restorāns atrodas Klusajā centrā, Ausekļa ielā 7

 

20. Silenes terases

Vieta, kur atslēgties no ikdienas rūpēm, izbaudīt dabas mieru un saelpoties svaigu priežu sila gaisu, ir Silenes SPA viesnīcā. Tajā ir lielisks restorāns, kur nobaudīt izsmalcinātus itāļu ēdienus ar dabas pieskārienu, vakariņu laikā vērojot mierpilno ezeru. Itāļu restorāna ēdienkarti ir izstrādājuši profesionāli itāļu šefpavāri no ģimenes restorāna Ligūrijā. Produkti piegādāti tikai no biosaimniecībām, pārliecinoties par svaigu un kvalitatīvu garšu.

 

Restorāns sola viesus pārsteigt ar īpašiem uz grila gatavotiem ēdieniem, kas nesatur veselībai kaitīgas vielas. Viesiem iespējams ne vien baudīt grila ēdienus, bet arī pašiem piedalīties meistarklasēs un pilnveidot iemaņas. Pamatēdienu ēdienkartē sastopami tādi kulinārijas meistardarbi kā dienas loms ar batāšu biezeni un sviestā ceptu kinoju; zemā temperatūrā sautēts jēra stils sarkanvīna mērcē; pērļu grūbu risotto ar sezonas sēnēm u.c. gardumi.

 

Restorāns atrodas Silenē, Skrudalienas pagastā.

 

21. Garage vīna bārs

Garage ir demokrātisks vīna bārs Berga bazārā, ko iecienījušas dažādas aizrautīgas personības. Piedāvājumā ir unikāla vīna izlase, ko nobaudīt ar kārdinošiem restorāna ēdieniem. Atmosfēra, kas valda Garage vīna bārā, ir patīkama un ar moderni senu noskaņu, kas piešķir vietai lielāku vērtību. Interjers, kas ir Zaigas Gailes veidots, guvis vairākus apbalvojumus. Restorāns vienlaicīgi spēj uzņemt līdz pat 100 cilvēkiem, tāpēc ir piemērots lielām viesībām.

 

Ēdienkarte ir mainīga, turklāt sezonas ēdienkarte tiek atjaunota divas reizes darba dienās un reizi brīvdienās. Biežu pārmaiņu dēļ ēdienkarte nav plaša, tomēr ēdiens ir svaigs un lielākoties no latviešu saimniecībām, gatavots atvērtajā virtuvē. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 83/85

 

22. Dikļu pils restorāns

Vidzemes pašā augšgalā apslēpta īstenas ārpus pilsētas atpūtas pērle – Dikļu pils. Tā ir renovēta un pārvērsta par lielisku viesu uzņemšanas viesnīcu ar vairāk kā 10 skaistiem numuriem. Tāpat kā Dikļu pils viesnīcā, tā arī restorānā mājo senatnes elegantā noskaņa apvienota ar mūsdienīgiem akcentiem. To pašu varētu teikt arī par ēdienkarti. Šefpavārs Jānis Siliņš izvēlas Vidzemes lauku labumus, gatavojot tradicionālu latviešu virtuvi ar mūsdienu piegaršu.

 

Ja Dikļu saimnieks ir bijis medībās, tad arī ēdienkarti papildina nogatavināta medijuma karbonāde brūkleņu mērcē. Starp pamatēdieniem iespējams nogaršot Burtnieku ezera zandarta fileju, lēni gatavotu medījuma gaļu sarkanvīnā. Desertā tiek piedāvāts šefpavāra izlases saldējums vai šampanieša sabajons. Lieliska maltīte un dabas miers sniegs viesiem pilnvērtīgu atpūtu.

 

Restorāns atrodas Dikļu pagastā, Kocēnu novadā

 

23. Restorāns ‘’Entresol’’ 

Latviskas vērtības citu tautu virtuves ēdienos, izsmalcināta atmosfēra un neizmērāmi garda maltīte asociējas ar restorānu Entresol. Raimonda Zommera, restorāna „Entresol” šefpavāra, vārds kļuvis arī par zīmolu, ar kuru saistās modernā latviešu virtuve. Raimonds ar sirdi un dvēseli iestājas par vietējiem produktiem no kuriem tiek uzmeistaroti citu tautu virtuvju, īpaši franču, gardumi. 

 

Pēc šefpavāra ieteikuma, pirms maltītes ir vērts nogaršot uzkodas jeb knapas – tās ir mazas ēdienu porcijas,kas pilnvērtīgi ļauj baudīt un raisa garšas kārpiņu aktivitāti. Pamatēdienos ir iespējams nogaršot tādus neparastus ēdienus kā ceptu jūras vilka fileju ar grūbām, grilētu strausgaļas medaljonu ar strausa sirdi, kā arī biezpiena klimpas ar kaņepēm un siera velutē mērci. Restorāns piedāvā papildināt maltīti ar vīnu, alu, sidru un spēcīgākiem dzērieniem.

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Elizabetes ielā 22.

 

24. Rātes vārti

Ja gadās pabūt Valmierā, tad pilsētas gardēžu iecienītākā vieta ir restorāns Rātes vārti. Restorāns gada siltajos mēnešos viesus uzņem vasaras terasē, kuras ieeja arī tiek saukta par pašiem Rātes vārtiem. Restorāna interjers veidots glamūrīgā art deco stilā, ar teatrālu noskaņu. Šefpavāre Ruta Bušmane radījusi izteiksmīgu ēdienkarti, kuras firmas zīme pašlaik ir Valmieras salāti, kas sastāv no marinēta gurķa, olām, siera un majonēzes, tomātu mērces.

 

Ēdienkartē izmantoti gadalaikam atbilstoši produkti un svaigas garšas. Tajā atspoguļojas Eiropas virtuves ēdieni, jo manāmi gan romiešu salāti, gan pasta papardelle ar liellopa fileju, gan lasis ar dārzeņu spageti, gan vaniļas krēms brulē. Vīnu Rātes vārtu restorāns dēvē par dievu dzērienu, tāpēc saviem viesiem piedāvā vislabāko vīnu no saulaināš Itālijas. 

 

Restorāns atrodas Valmierā, Lāčplēša ielā 1

 

25. Kaļķu vārti

Restorāns, kas atrodas Rīgas senajā vecpilsētā un piedāvā atvērt vārtus ceļojumam ēdienu pasaulē, ir restorāns Kaļķu vārti. Tas piedāvā viesiem nobaudīt krāsainu ēdienkarti, kas ir pilna ar dažādu tautu tradicionālajām kulinārijas vērtībām vienu viet. Kaļķu vārtu telpās dominē  ziemeļnieciski bēšie toņi un visi interjerā izmantotie objekti ir latviešu veikumi. Kaļķu vārtu restorāns vienlaicīgi spēj uzņemt līdz pat 250 personām, savukārt kluba mūzikas telpās, kurās pastāvīgi tiek rīkoti dažādi pasākumi, iespējams uzņemt 300 cilvēkus.

 

Ēdienkarti restorāna šefpavārs izveidojis balstoties uz vietējo produkciju – Latvijas mežu, saimniecību un zemnieku veltēm. Tā ir veidota mūsdienu latviešu virtuves stilā, piekopjot tardicionālas vērtības un ieviešot modernus akcentus. Ēdienkartē pašlaik sastopami tādi neparasti ēdieni kā Baltijas šprotu saldējums ar mīksti vārītu olu, Vjetnamiešu buljonzupa, cepta zeltainā jūraskarūsa ar tomātu vinegretu, kā arī nedrīkst aizmirst maltītes izskaņā nogaršot firmas desertu ‘’Kaļķu vārti’’.

 

Restorāns atrodas Vecrīgā, Kaļķu ielā 11A

 

26. Restorāns ‘’Bangert’s’’

Kuldīgas romantiskās vecpilsētas ieliņas, Ventas atspirdzinošais gars un gleznainās ainavas – to visu iespējams novērot restorānā Bangert’s, baudot gardu maltīti. Restorāna nosaukums iegūts no slavenā kapteiņa Bangerta, kas savai līgavai no Parīzes atvedis māju pie pašas Ventas Rumbas, kas ir liels iedvesmas avots restorāna izveidē. Restorāna iekārtojums veidots omulīgā stilā, lai viesiem liktu sajusties kā mājās – siltās, komfortablās, maigu toņu piesātinātas. Siltajos gada mēnešos darbojas arī abas āra terases ar brīnumainu dabas skatu.

 

Šefpavārs Aigars Sīlis gatavo klasiskus un oriģinālus latviešu ēdienus ar eiropiešu virtuves pieskaņu. Ēdienkartē piedāvātas atsevišķas uzkodas pie dzērieniem, kā arī bērnu ēdienkarte. Īpaši šīs sezonas ēdieni iekļauj ceptu Pelču foreli, snēpelē audzēta strausa gaļas steiku, kā arī pērļu grūbas ar kazas sieru, sparģeļiem un pastinaka čipsiem.

 

Restorāns atrodas Kuldīgā, Pils ielā 1

 

27. Restorāns ‘’Villa Santa’’

Lieliskai ārpus pilsētas atpūtai, ķermeņa un prāta nomierināšanai vērts izvēlēties Cēsu viesnīcu Villa Santa. Ar skatu uz brīnišķīgu meža nogāzi, viesnīcas viesi spēj izbaudīt pilnīgu mieru un uzņemt jaunus spēkus viesnīcas Villa Santa restorānā. Siltajā laikā iespējams remdēt izsalkumu uz restorāna terases, kas sniedzas līdz koku galotnēm. Restorāna interjerā nenoliedzami manāms buržuāzijas šarms un latviešu mūsdienu mākslinieces Ievas Iltneres gleznas.

 

Restorāna šefpavārs Juris Pētersons veido burvīgus ēdienus Vidusjūras virtuves gaumē ar pāris izteiktiem un tradicionāliem latviešu akcentiem. Restorānā šosezon iespējams nogaršot tādus īpašus pamatēdienus kā cepeškrāsnī cepta vistas krūtiņa ar zemeņu un avokado salsu, linguine pasta ar baltvīnā tvaicētām mīdijām, pašmāju Totellini ar bifeļpiena mocarellu. Villa Santa restorāna piedāvājums ir smalki pārdomāts, arī dzērienu karte – sākot no četrām ūdens izvēlēm līdz pat desmitiem dažādu vīnu un šampaniešu.

 

Restorāns atrodas Cēsīs, Gaujas ielā 88

 

28. Restorāns ‘’Vecpuisis’’

Vecpuisis ir Valmierā esošs restorāns ar grandiozu stāstu. ‘’Kad 1914. gadā astoņi vecpuiši iemaksāja pa 1000 rubļiem katrs, lai iegādātos zemi Valmieras centrā, viņi vēlējās, lai šī vieta būtu pieejama visiem, lai šeit dzirkstītu kultūras dzīve un, lai cilvēki te varētu norunāt tikšanos.’’ Šobrīd restorāns Vecpuisis darbojas tieši tā, ko toreiz iecerēts – mūsdienīgs interjers saplūst kopā ar ēkas seno garu, koncertzālē pastāvīgi norit pasākumi un viesiem piedāvāti mūsdienīgi ēdieni.

 

Restorāns lepojas ar labāko steiku izvēli visā Valmierā. Šefpavāri rūpējas pargardiem sezonāliem ēdieniem – tradicionāliem, taču pagatavotiem mūsdienu interpretācijā. Tāpat Valmieras restorāns Vecpuisis izceļ svaugardo kūku piedāvājumu – ik dienas konditori rada jaunas kūkas, gan klasiskas, gan sezonai atbilstošu garšu kūciņas. Restorānā iespējams nogaršot izcilu Ramen zupu un kliju pastu ar piedevām. 

 

Restorāns atrodas Valmierā, Leona Paegles ielā 10.

 

29. Restorāns ‘’Forest’’ 

Restorāns Rīgas centrā, kas maltītes laikā ļauj baudīt skatu uz Latvijas Nacionālo operu un pilsētas kanālu, ir Forest restorāns. Tas viesus priecē ar gardiem ēdieniem, kas balstīti uz latviešu moderno virtuvi apvienojumā ar Eiropas virtuves klasiskajiem akcentiem. Restorāna interjers ir smalks, taču vienlīdz mājīgs, ar patīkamu un nepiespiestu atmosfēru. Gada siltajos mēnešos viesiem ir atvērta arī āra terase, uz kuras iespējams malkot dzērienus, ieturēt vieglu maltīti un baudīt pilsētas dzīvīgumu.

 

Restorāns Forest piedāvā degustācijas ēdienkarti ar sešu kārtu vakariņām. Tajā tiek izkaisītas dažādu garšu pasaules, jaucot desertus vietām ar pamatēdieniem un radot īstenu garšu piedzīvojumu. Ēdienkartē piedāvāti tādi sezonas gardumi kā liellopa filejas karpačo ar trifeļsēņu olīveļļu, trušu aknu pastēte ar viegli marinētiem ķirbjiem, marinētas cūkgaļās ribiņas ar sautētiem sarkanajiem kāpostiem. 

 

Restorāns Rīgas centrā, Raiņa bulvārī 21.

 

30. 3 pavāru restorāns ‘’Tam labam būs augt’’

Mārtiņa Sirmā un Ērika Dreibanta dibināts restorāns 2011.gadā, kas piesaista gan rīdziniekus, gan viesus no citām valsts un pasaules vietām, ir 3 pavāru restorāns – Tam labam būs augt. Šāds nosaukums, jo restorānam ir pievienojies nu jau arī trešais šefpavārs – Artūrs Trinkuns. Restorāna šefpavāru apvienotās vērtības un prasmes galvo par lielisku servisu un nenoliedzami gardu ēdienu. Šis ir atklātas virtuves tipa restorāns, kura jūras zilais interjers ir moderns, taču vienlīdz arī vienkāršs.

 

Restorāns ir klasisks un tas manāms arī ēdienkartē ar vairākiem interesantiem ēdieniem, to starp, Soiras pelnu krēmsiers ar sparģeļiem un melno ķiploku, arbūza aukstā zupa ar baziliku, jogurtu un fetas sieru, tunzivs steiks ar humusu un sardīnēm. Desertā iespējams nogaršot dažādus gardumus, ieskaitot pašu gatavotu saldējumu. Restorāns garantē draudzīgu attieksmi un patīkamu atmosfēru.

 

Restorāns atrodas Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4

 

Jaunie restorāni

Papildu labāko restorānu topam, tika izvērtēts arī jauno restorānu tops. Jaunie restorāni gardēžu pasaulē ievieš svaigu dvesmu ar oriģinālām produktu kombinācijām, izteiktām garšām un zīmīgu interjeru. Topā kā labākie jaunie restorāni tika izvirzīti 6 restorāni no Rīgas un 1 no Cēsīm. 

1. Max Cekot Kitchen

Godalgoto pirmo vietu no Rīgas jaunajiem restorāniem ir saņēmis Max Cekot Kitchen restorāns. Iekārtots mūsdienīgā un minimālā interjerā, restorāns īpašu uzmanību velta detaļām – gan interjera stilā, gan trauku dizainā, gan arī pašā ēdienā. Šefpavārs Maksims Cekots rūpējas par to, lai restorāni viesi caur ēdienu sajustu mūsdienīgu un oriģinālu garšu. Ēdieni tiek gatavoti restorāna atklātajā virtuvē, apmierinot apmeklētāju ziņkārību un piešķirot mājīgāku atmosfēru.

 

Ēdienkarte, protams, tiek veidota no sezonas gardākajiem un svaigākajiem produktiem. Tiek piedāvāta iespēja baudīt vakariņas no 9 kārtu ēdieniem, turklāt ir pieejama arī atsevišķa ēdienkarte veģetārai maltītei. Šo degustāciju iespējams baudīt ar klā pieskaņotu vīnu vai bezalkoholiskajiem dzērieniem. Katra maltīte Max Cekot Kitchen restorānā ir īpaša un unikāla.

 

Restorāns ieguvis apbalvojumu kategorijā ‘’Labākais jaunais restorāns’’.

 

Restorāns atrodas Zemgales priekšpilsētā, Jelgavas ielā 42

 

2. Chef’s Corner

Rīgas klusajā centrā gardu maltīti katrai gaumei iespējams nobaudīt restorānā Chef’s Corner. Neparastas un negaidītas kombinācijas, garšas svaigums, nepārtraukts gastronomiskais pārsteigums un bauda no jauniem garšas iespaidiem – tieši šīs lietas raksturo Chef's Corner šefpavāra Ērika Līvmaņa autogrāfu. Restorāna interjers vien liecina par izsmalcinātu un augstas klases gaumi. 

 

Ēdienkartes galvenā misija katru sezonu ir to padarīt pēc iespējas vairāk universālu, lai katrs viesis spētu atrast sev iemīļotu garšu. Piedāvājumā ir atsevišķas ēdienkartes sadaļas tartariem un austerēm. Tāpat restorāns piedāvā viesiem nogaršot patiesi izcilu steiku, ko izvēlēties no pārdesmit izvēlēm, klāt pieskaņojot mērci pēc izvēles. Chef’s Corner piedāvā izcilu dzērienu karti.

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Jeruzalemes ielā 5.

 

3. H.E. Vanadziņš

Restorāns, kurā noteikti jāiegriežas Cēsu apmeklējuma laikā, ir H. E. Vanadziņš.  Šis restorāns nedēļas dienās no ceturtdienas līdz svētdienai piedāvā nogaršot ziemeļu garšu, tajā pašā laikā tai piešķirot mājīgo sajūtu. Arī interjerā manāms ziemeļnieciskais vēsums un elegance. Restorānam ir burvīga terase, uz kuras siltajā laikā pieredzēt gardu garšu piedzīvojumu. 

 

Restorāna dzērienu kartē ir plaša sarkanvīnu un baltvīnu izvēle, piedāvājot nogaršot arī franču sārtvīnu. No ēdieniem iespējams nogaršot Piebalgas kūpinatavas desiņu izlasi, gatavinātu filejas steiku, vairākus plakanmaizes veidus, gardas rudens zupas un daudzus citus gardumus, kas izteikti nosaka Cēsu mūsdienīgo garšu. 

 

Restorāns atrodas Cēsīs, Rīgas ielā 15

 

4. Italissimo 

Vieta, kur nobaudīt gardu itāļu virtuvi, ir restorāns Italissimo. Restorāns interjerā jūtams mājīgums un nepiespiesta atmosfēra, arī bērniem ir atvēlēts rotaļu stūrītis. Italissimo restorāns labprāt priecē viesus ar dažādiem pasākumiem un ēdienu degustācijām – īsteniem garšu piedzīvojumiem vairāku kārtu vakariņās. Kā jau itāļiem pieņemts, jo vairāk cilvēku, jo lustīgāk. Tāpēc restorāns priecājas par lielām un draudzīgām viesu kompānijām, jo tad lielāks prieks gatavot gardus ēdienus un iepriecināt.

 

Italissimo ir īstā vieta, kur nogaršot klasisku, sierīgu un mutē kūstošu picu no vairāk kā 15 piedāvātajām picām, kā arī tradicionālu ravioli un pastu ar dažādām sezonālām piedevām. Ēdienkartē ir plašs austeru, tartaru un karpačo piedāvājums. Restorānā pieejami karstie kokteiļi, lieliska vīnu izlase, izlejamais alus un mājās gatavota, veselīga limonāde. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Baznīcas ielā 27/29

 

5. Fish House Brasserie De Luxe

Ar uzskatu, ka laba ēdiena pamatā ir svaigi un kvalitatīvi produkti, ko sniedz jūra un zeme, darbojas restorāns Fish House Brasserie De Luxe. Tā šefpavārs Jānis Zvirbulis pārsteidz viesus ar autentisku garšu un modernām gatavošanas iespējām, kas apgūtas Francijā. Šefpavāra moto ir – kvalitātē nav kompromisu. Restorāna iekārtojumā manāms Francijas iedvesmots rivjēra interjers. Šeit iespējams svinēt arī savus svētkus – lieliska atmosfēra, fantastisks iekārtojums un gards ēdiens no šefpavāra individuāli izstrādātas ēdienkartes.

 

Ēdienkartē dominē sezonas produkti no rūpīgi atlasītiem un gadiem pārbaudīties ražotājiem, piemēram, augstākās kvalitātes siers no Etienne Boissy, šokolāe no Valrhona, brīvos ūdeņos zvejota Pēterzivs vai kalmārs, ganībās audzēts noturēts Mezenc liellops no Francijas alpu pakājes un mūsu pašu laukos auguši dārzeņi. 

 

Restorāns atrodas Rīgas centrā, Skolas ielā 29

 

6. Aprika

Restorāna Aprika šefpavārs Ingmārs Ladigs rūpējas par to, lai viesiem tiktu pasniegti svaigi un dabīgi produkti no vietējām saimniecībām un laukiem. Restorāns atrodas Vecrīgā, pie pašas Rīgas pils. Aprika restorāna iekārtojums ir vienkāršs, klasisks un ar senatnes piegaršu interjerā. Tomēr tajā valda lieliska atmosfēra un tiek gatavoti burvīgi latviešu ēdieni.

 

Katru nedēļu tiek izveidota mainīga pusdienu ēdienkarte, kurā iespējams sajust Latvijas īsto garšu. Ēdienkartē manāmi tādi gardumi kā alus mīklā taukšķēta mencas fileja, vistas cepetis brokoļu siera mērcē, pīles krūtiņa saldenskābā apelsīnu mērcē u.c. Restorāns atrodas mierpilnā lokācijā, kas restorāna apmeklējumu padara par vēl skaistāku notikumu. 

 

Restorāns atrodas Vecrīgā, Pils laukumā 4

 

7. Stage 22

Viena no pasaulē slavenajām viesnīcām Kempinski ir arī Latvijā, Rīgā – tā priecē ne vien ar izsmalcinātu gaisotni un moderniem istabas numuriņiem, bet arī ar fantastisku restorānu Stage 22. Vai tā ir pasta, maize vai konditorijas gardumi, restorāns tic, ka viss labākais slēpjas ēdiena pamatos. Bārs atrodas uz jumta terases un sniedz nepārspējamu skatu pāri visai pilsētai. Restorāna nosaukums veidojies, iedvesmojoties no blakus esošāš Nacionālās Operas – stage, jo restorānā jutīsies kā uz skatuves un 22, jo dzērienkartē ir 22 kokteiļi.

 

Ēdienkartē manāma Eiropas virtuves garša. Šobrīd ēdienkarte piedāvā nogaršot tādus ēdienus kā dūmotu biešu tartaru, omāru pastu, 30 dienas noturētu liellopa steiku, zaļo griķu risotto un citus gardumus. Dzērienkartē īpaši populāri ir kokteiļi, no kuriem puse jeb 11 ir klasiski, taču otra daļa ir restorāna oriģinālie veikumi, ko noteikti vērts nogaršot.

 

Restorāns atrodas Viesnīcā Kempinski, Aspazijas bulvārī 22

 

 
 
Kvalificēti šefpavāri un restorānu eksperti no dažādām Eiroas valstīm savus lēmumus par labākajiem Latvijas restorāniem ir pieņēmuši. Atliek vien izvēlēties savus favorītus un doties nobaudīt gardu maltīti. 
 
 
Dāvanas internetā
 
 

Lai nodrošinātu vislabāko fromme.lv lietošanas pieredzi, šajā tīmekļa vietnē izmantojam sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Uzzināt vairāk.

Sapratu